tisdag 18 januari 2011

Broccolisoppa med vitlök och parmesanost

Som ett första äventyr gav jag mig på att göra soppa, det kändes som det var en lagom nivå att lägga sig på så här i början. Jag fastnade för det här receptet för att broccoli är nyttigt och för att jag tycker om det helt enkelt.

Den var inte jätte svår och den gick fort att göra. Sedan är det självklart också ett plus att den smakade riktigt gott i slutändan också. Det man kan behöva ha i åtanke är att ska en ung kille, som mig själv, äta så räcker inte portionerna riktigt till, man behöver förmodligen göra lite extra för att få det att räcka. Jag är verkligen nöjd med att ha kommit igång och om det fortsätter i den här andan kan det komma att skapas många goda rätter i mitt lilla kök de kommande veckorna och månaderna. I alla fall så hoppas jag det.


Till 4 personer
500g fryst broccoli
1 gullök
6 dl vatten
2  tärningar grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
vitlök (ca. 3 klyftor, beroende på vad du gillar)
parmesanost (jag föredrar helbit och riva själv, men färdig riven fungerar lika bra)
salt och peppar

Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem sen i en kastrull i lite olja eller smör.
Tillsätt vattnet och låt det koka upp.
Lägg i broccolin, salta och peppra och koka i 5 minuter.
Mixa allt till en jämn soppa.
Blanda sen i grädden och låt det koka upp igen.
Tillsist, rör ner riven parmesanost (tills du tycker smaken är bra) och salta och peppra tills du är nöjd.

Ta gärna ett gott grovt bröd till.

Lycka till om ni ger er på denna soppa, jag rekommenderar den verkligen.

Jesper.

2 kommentarer:

  1. Ser mkt gott ut! Jag tänkte också försöka lite mer soppor framåt.

    SvaraRadera