måndag 28 mars 2011

Våffelkväll fast lite matigare

Våfflor är någonting som jag inte äter allt för ofta. Har ägt ett våffeljärn i ett och ett halvt år och aldrig använt det. Men när det är våffeldagen så passar det ju kanon bra att använda det för första gången. Istället för att göra på det gamla hederliga viset och äta våfflorna med grädde och sylt så ville jag äta något lite mer matigt. Hittade tips på nätet som föreslog en avocadoröra med citron och lax. Det blev väldigt gott och jag rekommenderar detta om någon vill göra något lite annorlunda med sina våfflor. Detta passar även jätte bra som kvällsmat även en dag som inte är våffeldagen.


Till 7-9 våfflor:
3 dl vetemjöl
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde

4 avocados
Saften från en halv citron
200g gravad lax

Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet.
Vispa grädden tjock och blanda sedan ner den i smeten.
Hetta upp våffeljärnet, pensla det med lite fett och ta 2/3-1 dl smet till varje våffla.

Dela, kärna ur och gröp ur fruktköttet ur avocadorna.
Mosa dom i en bunke med en gaffel eller liknande.
Pressa i saften från en halv citron och blanda.

Lägg ett lager avocadoröra på våfflorna när de är nygräddade och toppa med en bit lax.

Smaklig måltid.
Jesper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar